Düşünce Kuruluşları- Stratejik Araştırma Merkezleri

A+
A-

Dijital Çağ ve Yeni Dönem

Pandemi ile birlikte yaşanan global çaptaki gelişmelere baktığımızda ortaya çıkan sonuç  dijital çağ olarak ele alınmaktadır. Bu yeni dijital çağ, stratejik plan, stratejik düşünce, stratejik bakış, stratejik yönetim, inovasyon ve analitik düşünce gibi kavramların önemini bir kez daha göstermiştir. Bu nedenle gidişatı öngörecek ve ortaya vizyon koyacak düşünce kuruluşlarına ve stratejik araştırma merkezlerine büyük görevler düşmektedir.

Yeni Normal

Yeni normal olarak ifade edilen anormal bir durum ile karşı karşıyayız. Dijital çağ, robot devrimi, yenilenebilir enerjiye geçiş, uzay çalışmaları, 3 D yazıcılar, insanlığın dönüşümü, transhümanizm sarsıcı biçimde gelişiyor. Hızla değişen gelecek hayatla, kariyerle ve işle başa çıkmayı, para kazanma ve mutlu olmayı her zamankinden daha karmaşık bir hale getiriyor.

Strateji Derneği ve Strateji Enstitüsü

Bu noktada gelecek vizyonu olarak 2014 yılında Birlik Stratejik Araştırmalar Merkezi (BİRSAM) olarak başlayan stratejik çalışmalar, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi (USAM) ve Strateji Enstitüsü (SEN) olarak devam etti. 2018 yılında “Strateji Derneği” adı altında resmiyet kazanarak, stratejik araştırma merkezi ve düşünce kuruluşu olarak hizmet vermektedir.

Güçlü Türkiye Vizyonu

“Güçlü Türkiye’nin Stratejik Vizyonu” hedefi ile kurularak, Yerli ve Milli Stratejik Araştırmalar Merkezi, Yerli ve Milli Düşünce Kuruluşu, Yerli ve Milli Sivil Toplum Kuruluşu olma yolunda, Stratejik Projeler ve Stratejik Raporları ile önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Stratejik Vizyon Toplantıları

Strateji Enstitüsü de “Stratejik Vizyon Toplantıları”na devam etmektedir. Stratejik Vizyon Toplantılarında, akademisyen, bürokrat, teknokrat, diplomat, iş insanları, siyaset ve medya dünyasından önemli ve alanında uzman isimler tecrübe paylaşımında bulunuyor.

Kronik Sorunlar ve Çözümleri

Ülkemizin kronik sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, gelecek vizyonu ile ilgili derinlemesine akademik, stratejik, sosyal, sağlık, spor, enerji, gıda, teknoloji, hukuk, siyasal, ekonomik ve diplomatik konularla ilgili çalışmalar yapmaktadır.

Uluslararası Diplomasi ve Lobicilik

Uluslararası alanda rekabet edebilecek etkili politikalar geliştirmek, Türk ve İslam ülkeleri arasında sosyal, kültürel, siyasal, ticari ve askeri alanda işbirliğini güçlendirmek, somut, uygulanabilir, sürdürebilir, kısa, orta ve uzun vadeli, milli, yerel, ulusal, bölgesel ve global stratejiler belirlemeyi amaçlamaktadır.

Endüstri 5.0

Strateji Derneği’nin ve Strateji Enstitüsü’nün çalışmaları desteklenmelidir. Endüstri 5.0, 5 G, HAARP, chemtrails, uzay kuvvetleri komutanlığı, blockchain, hashgraph, dijital para, big data, yapay zeka, biometrikçip, dijitalizm ve transhümanizm gibi birçok yeni kavram ortaya çıktı. Bu kavramlar teknik olarak derinlemesine incelenmelidir.

Stratejik Faaliyetler

Stratejik raporlar, makaleler, seminerler, eğitimler, TV, gazete, dergi gibi bilimsel çalışmalar ile birlikte, Strateji Akademisi “Stratejik Vizyon Toplantıları” ile gündemdeki konuları, uzman konukları ile belirli periyodlarla derinlemesine ele almaktadır. Türk Dünyası Sivil Toplum Platformu ve Avrupa Müslüman Forumuna katılım yapıldı. Pandemi sonrası Uluslararası Strateji Zirvesi gerçekleştirmek planlanmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Clicky