İYİ Parti’nin üzerinde oturduğu sosyolojiyi bilindik ideolojik yaklaşımlarla izah etmek; hem İYİ Parti’yi, hem de tabanını izah etmekten uzak bir anlayıştır.
İYİ Parti, bir kitle partisidir.
Cumhuriyetin değerlerini, hukukun üstünlüğünü ve katılımcı demokrasiyi esas alan bir siyasi partidir. Bu özelliği ile onu klasik sağ parti olarak izah etmek yetersiz bir açıklamadır. Zira temel aldığı değerler Türk milletinin de ortak paydalarıdır.
Dolayısıyla AKP, MHP ve CHP tabanlarıyla da benzerliklerinin olması da kaçınılmazdır.
İYİ Parti’nin adı geçen partilerden çok farklı bir sosyolojisi var. Milliyetçidir, muhafazakardır. Kentli bir profile sahip olup demokrasi ve özgürlüklerden yana duruş gösteren bir partidir.
Geçmişten ders çıkararak geleceğe yürüyen bir partidir. Statükocu değil, inkilapçı bir partidir.
Türk kültürünü, tarihini bütünlük içinde değerlendirerek onun üzerine demokrasi ve evrensel hukuk normlarını da ekleyerek yeni bir medeniyet tasavvurunu inşa etmeye çalışan bir partidir.
İYİ Parti; Atatürk ile başlayan milletleşme sürecini tamamlayarak biattan özgürlüğe giden yolu aralamaya çalışan bir partidir.
İYİ Parti; Türk aydınlanmasının da lokomotif gücüdür.
“Benim talimatlarım ile vicdanınız arasında kalırsanız vicdanınızın sesini dinleyin” diyen Sayın Akşener’in duruşu hangi liderle örtüşüyor?
Sonuç itibariyle İYİ Parti, çok özgün ve Türk milletinin yeni sosyolojisiyle şekillenen ve seksen üç milyon vatan evladını kucaklayan bir kitle partisidir.
Farklıyız. Farkımızı da fark ettirmeye devam edeceğiz.